De trimbehandeling is inclusief; 

Wassen, föhnen en indien mogelijk nagels knippen.


Hoe vaak moet een hond getrimd worden? 

Dit is afhankelijk van het onderhoud wat u zelf doet, de vachtsoort maar ook factoren zoals leeftijd, ziekte en castraten. Ik hanteer de volgende richtlijn hierin;

Poedel en inkortvachten 

4 tot 8 maal per jaar

Ruwharige vachten   

2 tot 4 maal per jaar

Spaniël vachten 

4 tot 6 maal per jaar


Omschrijving van trimtechnieken;


Ontwollen met de was en blaasmethode: Uw hond krijgt een shampoo kuur en hierdoor laten de losse haren en de oude onderwol los. Door met de waterblazer de vacht droog te blazen vliegen de haren uit de vacht. Deze manier van ontwollen is natuurlijker en hierdoor wordt er geen schade aangericht aan de vacht. Bijvoorbeeld golden retriever.

Waskuur: Honden met een kortharige (stokhaar kort) vacht zoals bijvoorbeeld labrador retriever en boxer die in permanente rui kunnen komen, kunnen met de was en blaas methode sneller door de rui komen. Zonodig kan deze behandeling na een week of vaker herhaald worden.

Plukken: Deze honden hebben vaak harde, ruwe dekharen en een zachte, wollige ondervacht. De dekharen worden als ze plukrijp zijn met de hand of een trimmes weggeplukt. Meestal zie je deze honden 2 keer per jaar in de trimsalon. Bijvoorbeeld ruwharige teckel of border terriër.

Strippen: Na 3 of 4 maanden wordt de helft van de bovenvacht verwijderd. Na enkele maanden is deze weer deels aangegroeid en worden de oude haren weggeplukt. Op deze manier blijft er altijd een korte harde bovenvacht en loopt uw hond er altijd netjes bij. Bijvoorbeeld een ruwharige teckel.

Ontklitten: Het verwijderen van klitten uit de vacht d.m.v. borstelen en kammen. In sommige situaties, is het beter om uw huisdier te laten scheren. Tevens is het ontklitten zeer arbeidsintensief en zeer belastend voor zowel het dier als de trimmer. Er worden hiervoor dus extra kosten in rekening gebracht.

Effileren: Het inkorten van de vacht met een effileerschaar, zoals Shih Tzu's en Maltezers. Het op een natuurlijke manier inkorten of uitdunnen van het haar met een effileerschaar. Rassen die geëffileerd worden; Golden Retrievers, Spaniels en Setters.

Knippen: Knippen van een kroesvacht. De vacht wordt ingekort en in model gezet met een rechte of gebogen schaar. Bijvoorbeeld poedels en doodles

Scheren: Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Er zijn scheerkoppen in variabele lengtes.

Kammen en borstelen: Indien u uw huisdier langharig wil houden, maar niet in de gelegenheid bent om dit zelf te bewerkstelligen, dan kunt u bij mij terecht voor afzonderlijke borstelbeurten in de vorm van een borstelarrangement. 

De eerste puppytrim kost 15 euro

Het eerste bezoek aan de trimsalon is voor veel honden een hele spannende ervaring. Daarom adviseer ik u om zo snel mogelijk (voor de leeftijd van 15 weken) bij mij langs te komen in de trimsalon voor een eerste puppytrim. Hierbij went uw pup om op de trimtafel te staan. Knip ik indien nodig de nagels en de haren tussen de voetzooltjes en maak de ogen vrij. U krijgt ook advies hoe u het beste de vacht van uw pup kunt verzorgen. Op deze manier went uw pup alvast aan de trimsalon zonder dat hij direct de eerste keer uren op tafel hoeft te staan.


Heel belangrijk is het om ook met uw hond in de wintermaanden naar de trimsalon te gaan!

Helaas wordt de trimbehandeling in de winter uitgesteld omdat baasjes vaak bang zijn dat hun hond het koud krijgt of omdat ze denken dat het niet nodig is. Niets is minder waar.

Vaak heeft het uitstellen van de trimbehandeling tot gevolg dat er in het voorjaar veel ernstig geklitte of zelfs vervilte honden in de trimsalon komen. Helaas is dan de enige diervriendelijke oplossing om de hond kaal te scheren.

Klitten trekken als elastiekjes aan de huid en doen pijn en ernstige klitten kunnen bovendien voor wondjes en bloeduitstortingen zorgen.

Vilt sluit namelijk de huid af en vuil en ongedierte kunnen er niet uit. Er kan geen lucht bij de huid komen, dit kan dan weer leiden tot jeuk, wonden en smetplekken.

Vaak knippen baasjes niet zelf de nagels of plukken de oren niet uit. Als er dan teveel tijd tussen de trimbehandelingen zit dan kunnen te lange nagels in de voetzooltjes groeien wat erg pijnlijk is. Overtollig haar in de oren kunnen ook voor ontstekingen zorgen.

Een nadeel van een lange natte vacht is dat de vacht minder snel droogt en dat er veel troep in blijft hangen zoals zand en blaadjes. Deze zijn er vaak weer moeilijk uit te krijgen waardoor de vacht weer makkelijk klit.

Stelt u dus de trimafspraak niet uit in de wintermaanden voor uw hond.